De verwachting is, dat het coronavirus in het najaar oplaait en de besmettingen zullen toenemen. De minister heeft naar aanleiding daarvan besloten om vanaf de tweede helft van september iedereen van 12 jaar en ouder een herhaalprik tegen corona aan te bieden. 


Deze herhaalprik tegen corona kan worden gehaald vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik, of doorgemaakte besmetting. De herhaalprik is beschikbaar voor iedereen vanaf 12 jaar die de basisserie heeft afgerond. Als eerste worden de mensen met een medisch risico en zorgpersoneel met patiëntencontact uitgenodigd. Met de herhaalprik tegen corona blijf je extra goed beschermd tegen het coronavirus om ernstige ziekte en ziekenhuisopnames te voorkomen.

Klik hier voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid

rijksoverheid

 

Wanneer u in aanmerking komt voor de griepvaccinatie, heeft u van ons een uitnodiging via de post ontvangen.

De griep en Pneumokokken vaccinaties zijn geplaatst op woensdag 12 oktober 2022
Heeft u geen brief ontvangen en denkt u wel in aanmerking te komen voor de gratis griepprik wilt u dan contact opnemen met de praktijk. 

Bent u opgeroepen en wilt u dit jaar geen prik?
Wilt u dan contact opnemen met de praktijk! Het snelst gaat dit natuurlijk via ons patiëntportaal. U mag uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen.  
U kunt zich op ieder moment weer aanmelden voor de griepprik. Ook kunt u aangeven of u in de toekomst wel of niet wilt worden opgeroepen voor de griep of Pneumokokken prik. 
Het is voor ons belangrijk om een duidelijk overzicht te hebben van wie de prik(ken) daadwerkelijk komt halen dit jaar. 

Hieronder vindt u meer informatie over

De griepprik en de Prik tegen Pneumokokken